POLICIJSKA UPRAVA KRAPINSKO – ZAGORSKA
Matije Gupca 53, 49 210 Zabok, tel.: +385 49 225 111
krapinsko-zagorska uprava > Kontakt policajci

Kontakt policajci

 Kontakt policajci
 

POLICIJSKI SLUŽBENICI - KONTAKT POLICAJCI

U POLICIJSKOJ UPRAVI KRAPINSKO-ZAGORSKOJ

 
Na području Krapinsko-zagorske županije projekt "Policija u zajednici" implementiran je 10. travnja 2006. godine kada je, nakon završenog adekvatnog tečaja, s radom započelo 17 kontakt-policajaca i 1 policijski službenik za prevenciju.

 

Potpuna implementacija modela djelovanja Policije u zajednici, odnosno policije kao javnog servisa građana, zahtijevat će mijenjanje oblika i načina suradnje policije i zajednice. To znači da nisu dostatne samo promjene u policiji već i u cjelokupnoj društvenoj zajednici.

 

"Policija u zajednici" nova je smjernica policijskog djelovanja u okviru koje policijski službenici (kontakt-policajci) s predstavnicima gradova, općinai ostalih institucija zajedno rješavaju probleme na području lokalne zajednice.

 

Strategijom "Policija u zajednici" predviđeni su projekti:

-reforma operativno-preventivnog rada policije u odori;

-unaprjeđenje i razvoj kriminalističke prevencije;

-organizacija lokalne prevencije;

-reforma odnosa s javnošću;

-reforma sustava policijskog obrazovanja i stručnog usavršavanja;

-unaprjeđenje demokratizacije policije.

 

Kontakt-policajci su raspoređeni po policijskim postajama, a svaki je nadležan za određeno kontakt-područje unutar područja nadležnosti policijske postaje. Veličina kontakt-područja određuje se prema broju stanovnika, broju važnijih institucija, broju kaznenih i prekršajnih djela, odnosno, prema sigurnosnim događajima.

 

Kontakt policajci po policijskim postajama: